Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
z mikrofonem • programosy.pl

• Ogłoszenie:

z mikrofonem

Dyskusje na tematy związane z problemami sprzętowymi - komputery, podzespoły, akcesoria... oraz sprzęt RTV

z mikrofonem

Postprzez Kri$ 12 Maj 2008, 20:58

reklama
Witam, mam bardzo dziwny problem z mikrofonem - słyszę co ktoś mówi ale inni nie słyszą mnie. Dziwny ponieważ sprawdziłem mikrofon na innym komputerze na laptopie czy będzie działał no i działa wszystko jest ok. Po tym sprawdzeniu poszedłem na drugi komputer sprawdzić czy działa mikrofon, dałem rozmowe testową, słyszałem wszystko ale gdy potem wysłuchiwałem to co powiedział to był jeden wielki szum, nic nie było słychać. Dodam tylko że mikrofon jest dzisiaj kupiony i wszystkie ustawienia audio mam dobrze skonfigurowane .. proszę o pomoc

pozdrawiam
Kri$

Dołączenie: 27 Gru 2007, 11:26
Miejscowość: Pruchna
Pochwały: 1

Postprzez Reveler 12 Maj 2008, 21:50

Skoro mikrofon sprawny to wtedy wina po stronie komputera..
Zwykle tak się dzieje jak się używa rozłączników typu męski=2 żeńskie, kiedy się on trochę przesunie lub coś wyrobi..

U ciebie zapewne problem siedzi w wejściu na mikrofon.. Spróbuj pobawić się różnie wciskając wtyczkę (nie do końca) oraz obracając nią z jednoczesnym nawijaniem do mikrofonu.. Najlepiej do jakiejś osoby bo wtedy powie ci od razu czy coś słyszy..

Jak nic nie będzie słychać to chyba jedynie zostaje kupno nowej karty dźwiękowej..
Image
Lost in the night, wandering alone.Try as I might to escape the fire, it never lets me go.Oh no, oh no, I've got to find a way. A way, a way, a way to rise above it all.
Awatar użytkownika
Reveler
~user

Dołączenie: 10 Lut 2006, 02:19
Pochwały: 150

Postprzez Kri$ 13 Maj 2008, 10:24

bawiłem się z wtyczkami i nic w skypie widoczna jest taka infromacja:
"Skype wychwytuje wysoki poziom szumów tła. Przemieść się z dala od źródła hałasu"
Kri$

Dołączenie: 27 Gru 2007, 11:26
Miejscowość: Pruchna
Pochwały: 1

Powróć do Hardware

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 32 gości