Mam telefon Motorla RIZR Z3 wygrany z letniej promocji Pepsi (lato 2007). Telefon został przysłany bez usterek, bez simlocka i ogólnie zabezpieczony odpowiednią kwotą, jakby był uszkodzony, więc kurier głupi by nie był

Mam na tym telefonie dwa problemy:
1. Nie działają niektóre aplikacje. Np. BlueRoomPL, dzięki któremu chciałem pogadać na lekcji z kumplami nie odpala się... Po prostu jest ekran powitalny i nic więcej. Micro Counter-Strike BT także się zawiesza przy próbie hostowania serwera lub połączenia do kumpla... Wiele gier po instalacji wyrzuca błąd "Błąd aplikacji", a niektóre po prostu działają bez problemu. W czym może być tu problem? Czy gry działające na nowsze od mojego telefony nie zadziałają na tym? =/
2. Od 20 sierpnia 2007 roku minął dokładnie rok i 3 miesiące, a z telefonem mam już poważny problem. Często przy zsuwaniu telefonu (no zamykanie tej rozsuwanej części

Ponadto od telefonu zaczęły już odpadać przyciski... Tutaj całkowite zaskoczenie moje i kompromitacja Motoroli w moich oczach. Kółko z kursorami oraz pozostałe przyciski są zwyczajnie przyklejone na klej, dlatego po pewnym czasie same odpadają