Jestem tutaj nowym użytkownikiem, a więc proszę o wyrozumiałość. Szukałem podobnych tematów, jakim jest mój problem. Nie zauważyłem tutaj nic podobnego na tym forum, założyłem więc nowy temat, ale jeżeli przeoczyłem podobny problem, proszę o przeniesienie.
Zacznę wszystko od początku. Wchodząc w "Mój komputer" > "Menadżer urządzeń" > tutaj wyświetla mi się komunikat >
http://www14.zippyshare.com/v/51650247/file.html
Szukałem odpowiedzi w internecie. Pomoc była różna. Od komend "Uruchom" po programy itp. Jednak w większości odpowiedzi znalazłem informacje o tym, że może być to przyczyną wirusa, co mnie bardzo zaniepokoiło. Zabrałem się do pracy i zacząłem szukać pomocy jak pozbyć się dokładnie tego zagrożenia który stoi za przyczyna tego błędu.W sieci znalazłem program "Dr.Web CureIt!, i zainstalowanie go do najnowszej wersji, sprawiło mi sporo problemu. Na 1 ze stron znalazłem informacje, że prawdopodobnie wirus, którego ja mam blokuje mi oficjalna stronę do tego programu, przez co nie mogłem go pobrać dosłownie z żadnych forum, stron itp. Użytkownik wstawił ten program lecz pod inna nazwą i na innej stronie. Była to wersja 6.0, a więc starsza niż ta dotychczas. Pobrałem uruchomiłem, faktycznie znalazło 2 Trojany i 1 plik exe. zainfekowany. Wyczyściłem, zrestartowałem komputer, i faktycznie problem znikł, więc mogłem pobrać najnowszą wersję tego programu. Pobrałem i uruchomiłem. Nowsza wersja znalazła znowu 2 wirusy (exe. kolejny) "Zneutralizowałem" wg tego programu problem, jednak MMC znowu wyświetla błąd.
A więc tutaj do was profesjonalistów (ja jestem zielony w tych tematach) mam wielka prośbę, pomóżcie mi to rozwiązać, gdyż nie mogę zainstalować chociażby sterowników do karty graficznej, albo zobaczyć co jest przyczyna nieinstalowania się sterownika, a potrzebne mi jest to do dalszej czynności.
Wiem o istnieniu innych programów jak "RSIT", "ComboFix", jednak boje z nich korzystać, bo nie wiem co z czym dlatego każda wskazówka, pomoc będzie mile widziana. Mam programy antywirusowe jak "Avast Free Antyvirus" + "Rezydent Spybot&Destroy", na którym bardzo się zawiodłem, gdyż ten nic nie znalazł, jak i Avast. Mój system operacyjny "Windows 7 32 bit Ultimate Service pack 1".Korzystam też z programów Ccleaner, Defflagger, Revo Unistaller. Jeżeli potrzebne jest więcej informacji itp. proszę pisać, postaram się wszystko uzupełniać. Przepraszam za rozpisanie, ale chciałem przedstawić jak najczytelniej problem. Z Góry dziękuje za pomoc!.
Przeczytałem regulamin, postaram się załączyć logi z (Gmer,dwa z OTL)