Mam problem,a raczej parę problemów,od razu zabiorę się do pisania konkretów:
1.Wydaje mi się,że w moim komputerze są(z tego,co czytałem na innych forach)2 wirusy:EXPLORER.exe i wsctf.exe. Początkowo nie robiły problemu,prócz tego,że jak jest w procesach EXPLORER.exe,to nie mogłem włączyć niektórych gier.To wszystko nie było innych problemów.
2.Po niepamiętnym czasie(niestety nie orientuje się od jakiego zdarzenia się to zaczęło) początkowo gdy chciałem wyłączyć komputer-ten mi się uruchamiał ponownie. Poradziłem sobie z tym problemem(panel sterowania->system->zaawansowane->ustawienia przy ''uruchamianie i odzyskiwanie'' i odznaczyłem opcję i odznaczyłem opcję ''automatyczne uruchom ponownie). Gdy już myślałem, że już wszystko OK,to nagle...przy wyłączaniu sys. windows wyświetla się...BSOD.Przy wyłączaniu są napisy:
a)Trwa wylogowywanie
b)Trwa zapisywanie ustawień
Trzeciego magicznego ''Trwa zamykanie systemu windows'' albo w ogóle nie ma,albo mogę zobaczyć przez 0,5 sek.Zaraz po tym włącza się BSOD i ręcznie muszę wyłączać komputer (przycisk power na jednostce centralnej)
3.Od 3 dni wolno chodzi mój komputer-potrzebuje czasu na wykonanie jakieś akcji,długo się włącza.Pewnie spowodowane tym,że są te dwa wirusy.
Mam Windows XP service pack 3 32bit. Antywirus BitDefender 2010
Proszę o pomoc!
Wymagane logi w załączniku.