mam wielką prośbę o pilną pomoc.
Oto OBJAWY jakie, powoli od kilku tygodni dawało się zauważyć:
-system (WIN7 64) zaczął się zawieszać (dotychczas chodził błyskawicznie), w ten sposób iż konieczny stawał się twardy reset,
- dłużej otwierają się np. pliki pdf w Acrobat Reader czy MS Office
- Ale dziś przestały mi działać programy Mozilli, tzn. FireFox "myśli" nad odpaleniem Google i nie da się już z niego korzystać, a co gorsza z żadnego konta w Thunderbird nie mogę wysłać poczty (Thund. pisze o nieznanym mu problemie z SMTP).
- z przeglądarek obecnie działa w miarę już tylko Chrome, ale też z problemami.
- przestała działać aplikacja skanera,
- na pulpicie pojawiły widoczne są ukryte pliki
-etc, etc.
Ogólnie mam wrażenie, że rak go powoli coraz bardziej toczy i jeśl mu zaraz nie pomogę, będzie katastrofa.
SYGNALIZACJA ESET NOD 32:
eset NOD32 (system to Windows 7 64 bit) pokazuje mi od kilku dni co kilka godzin komunikat:
"Pamięć operacyjna » IAStorIcon.exe(4224) - odmiana zagrożenia Win32/Spy.SpyEye.CA koń trojański - nie można wyleczyć"
Dziś NOD pokazał drugi alert: "Obiekt: FF_protection.exe (4020) koń trojański - nie można wyleczyć"
Dodam, że mój komputer to DELL Latitude E6320 - z tego co się domyślam aplikacja FF - to free fall protection.
DOTYCHCZAS ZROBIONE:
Adwcleaner - usunąłem to co znalazł, ale nie rozwiązało to problemu.
Logi - zalecane przez Was OLT + MBRCheck + Tdss, w razie czego podaję też link do loga Silent runners : http://wklej.org/id/804545/
Pomocy ! - ten komputer służy mi do pracy i muszę koniecznie przywrócić go do formy asap.
A wygląda na to, że za chwilę zostanę bez narzędzia do pracy !
Z góry dziękuję !